Post | January 2023 | Nijmegen | 2 min read

Aanmelding Nationale Vrijwilligersprijzen 2023 van start!

Vanaf 1 december 2022 kunnen alle vrijwilligersorganisaties van Nederland weer meedingen naar de Nationale Vrijwilligersprijzen 2023. De organisatie is op zoek naar de typische verhalen die bij vrijwilligerswerk horen. Verhalen die raken en mensen aangrijpen. Organisaties kunnen tot 28 februari aanmelden. 


Wat win je?

De hoofdprijs is maar liefst 15.000 euro. Daarnaast wordt er met zes genomineerden een professionele reportage of videoportret opgenomen. Presentator Bas Westerweel gaat dan op pad met vrijwilligers van de organisatie; de vrijwilligers leiden Bas langs de verhalen die zo kenmerkend zijn voor hun vrijwilligerswerk. En die raken! Van de zes genomineerden krijgen er vijf naast het videoportret ook een geldbedrag van 2.000 euro en één de hoofdprijs van 15.000 euro. En verder maken 80 inzendingen kans op 750 euro.


Maak kans op een eigen website en communityplatform

Speciaal voor deelnemers aan de Nationale Vrijwilligersprijzen stelt Mett, als partner van Vereniging NOV, een gratis online platform beschikbaar, inclusief advies, inrichting en ondersteuning.

Met zo'n platform heb je een online hulpmiddel voor informeren, samenwerken én verbinden binnen en buiten jouw vrijwilligersorganisatie. 


Mett stelt de volgende voorwaarden:

  1. Je doet mee met de Nationale Vrijwilligersprijzen en je bent een non-profitorganisatie.Je hebt een duidelijke behoefte aan een Projectwebsite of een online Community.
  2. De winnende organisatie krijgt van Mett een abonnement voor vijf jaar. Kijk hier voor meer informatie en aanmelding


Meedoen is simpel

Maak een korte vlog van maximaal 1 minuut over je vrijwilligerswerk. Vertel in je vlog over jouw vrijwilligerswerk. Vertel wat jullie aangrijpt in jullie vrijwilligerswerk. Wat maakt wat jullie doen zo mooi? Waar krijg jij kippenvel van? Er is een format datje kunt gebruiken voor je vlog. Dit is te downloaden op www.vrijwilligersprijzen.nl. Hier zie je stap voor stap hoe je een goeie vlog maakt. Kan niet fout gaan.


Duurzaam waarderen 😉

Naast dat je kans maakt op prijzen en of een mooie film, inspireer je duizenden anderen om ook vrijwilligerswerk te doen. Je vlog blijft nog jaren zichtbaar op het YouTube kanaal van Nationale Vrijwilligersprijzen. Je vlog kun je ook gebruiken op je eigen website en je social media. Goede kans dat je er ook nog nieuwe vrijwilligers mee krijgt! 


Meld je simpel aan

Hoe je je aanmeldt (kan ook via Whatsapp!) lees je op www.vrijwilligersprijzen.nl. De lijn staat open. Meedoen was nog nooit zo simpel.

Leuk weetje: ook bedrijven kunnen meedoen met hun medewerkers-vrijwilligerswerk. 

Share Post
Related Posts

Jongeren blij: meer geld voor maatschappelijke diensttijd

| Nijmegen
Meer kansen voor jongeren door structurele aandacht voor hun weerbaarheid, mentale gezondheid, gezonde ...
See more

Heeft jouw organisatie een Gelderse Handen-account?

| Nijmegen
Ga mee op ontdekkingsreis langs alle mogelijkheden
See more

Praktisch probleem in Nijmegen? Project GA denkt mee!

| Nijmegen
GA staat voor Gezamenlijke Aanpak van urgente, praktische hulpvragen
See more