Post | January 2022 | Beuningen | 1 min read

Centrum Veilige Sport Nederland start landelijke VOG-campagne: Heb jij ‘m al?

Written by Inez van Veen

De sportvereniging is bij uitstek de plek waar iedereen onbezorgd van sport moet kunnen genieten. Intimidatie, agressie en seksueel grensoverschrijdend gedrag wil je buiten je vereniging houden. Daarom is het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) de campagne 'Heb jij ‘m al?' gestart.

Het CVSN, NOC*NSF en campagneboegbeeld Gregory Sedoc roepen sportverenigingen op gebruik te maken van de Regeling Gratis VOG.


Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van vrijwilligers op de vereniging, zoals (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders en verzorgers. Met de campagne wil het Centrum Veilige Sport Nederland verenigingen motiveren en stimuleren om voor hun vrijwilligers een VOG te vragen, zeker van de personen die met jongeren en kwetsbare groepen contact hebben. Is de vereniging aangemeld en toegelaten tot de Regeling Gratis VOG, dan kunnen vrijwilligers hun VOG zonder kosten aanvragen.

Sportvereniging lezen hier meer, andere vrijwilligersorganisaties vinden hier informatie en gratis hulp rond sociale veiligheid: www.inveiligehanden.nl Share Post
Related Posts

De vrijwilligersvergoeding in 2022

| Beuningen
2022 maximaal 1.800 euro belastingvrij vergoeding vrijwilligerswerk.
See more