Post | January 2022 | Beuningen | 1 min read

Centrum Veilige Sport Nederland start landelijke VOG-campagne: Heb jij ‘m al?

Written by Inez van Veen
landelijke VOG-campagne: Heb jij ‘m al?

De sportvereniging is bij uitstek de plek waar iedereen onbezorgd van sport moet kunnen genieten. Intimidatie, agressie en seksueel grensoverschrijdend gedrag wil je buiten je vereniging houden. Daarom is het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) de campagne 'Heb jij ‘m al?' gestart.

Het CVSN, NOC*NSF en campagneboegbeeld Gregory Sedoc roepen sportverenigingen op gebruik te maken van de Regeling Gratis VOG.


Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van vrijwilligers op de vereniging, zoals (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders en verzorgers. Met de campagne wil het Centrum Veilige Sport Nederland verenigingen motiveren en stimuleren om voor hun vrijwilligers een VOG te vragen, zeker van de personen die met jongeren en kwetsbare groepen contact hebben. Is de vereniging aangemeld en toegelaten tot de Regeling Gratis VOG, dan kunnen vrijwilligers hun VOG zonder kosten aanvragen.

Sportvereniging lezen hier meer, andere vrijwilligersorganisaties vinden hier informatie en gratis hulp rond sociale veiligheid: www.inveiligehanden.nl Share Post
Related Posts
 NLdoet op 11 en 12 maart 2022

NLdoet op 11 en 12 maart 2022

| Beuningen
Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet de vrijwillige inzet ...
See more
Maximale vrijwilligersvergoeding 2022

De vrijwilligersvergoeding in 2022

| Beuningen
2022 maximaal 1.800 euro belastingvrij vergoeding vrijwilligerswerk.
See more