Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen? Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor hulp bij de warme maaltijd en gezellig sociaal contact. Om nog meer mensen te enthousiasmeren ook eens een maaltijd met een buur te delen, organiseert Thuisgekookt van 24 september tot en met 3 oktober de "Kook Voor Je Buur 10-daagse". In dezelfde periode valt ook de Week tegen Eenzaamheid en Burendag. Met deze 10-daagse hoopt Thuisgekookt de 17.000 aangesloten thuiskoks in Nederland nog verder uit te breiden. Én de hulp van een thuiskok normaler te maken zodat de drempel om hier gebruik van te maken lager wordt.
Een ander helpen was nog nooit zo makkelijk!
Om een ander blij te maken met een warme, verse maaltijd hoef je helemaal geen topkok te zijn. Integendeel! Bij Thuisgekookt is plaats voor alle keukens: van een lekkere stamppot met een bal gehakt of een goedgevulde nasi tot je favoriete recept voor pasta Bolognese of een gezonde maaltijdsoep. Je maakt je buur blij door een portie extra te maken van wat je toch al kookt: zo simpel is het om een ander te helpen! Het doel is duurzame verbindingen tussen buurtgenoten, maar je kunt ook eerst eens kijken of dit iets voor je is. Daarom kun je nu al heel makkelijk jouw extra porties voor tijdens deze tien dagen aanbieden op thuisgekookt.nl Als je je aanmeldt als thuiskok word je via precies op maat gemaakte e-mails verder op weg geholpen. Je krijgt antwoord op al je vragen voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, dus nadat je een profiel aanmaakt wijst de rest zich snel.
Juist liever een maaltijd bestellen?
Dat kan natuurlijk ook. Door maaltijden met je buur te delen versterkt de sociale cohesie in de buurt, zodat buurtgenoten weer op elkaar kunnen rekenen als er nood aan de man is. Daar hoef je trouwens niet kwetsbaar voor te zijn; iedereen vindt het fijn om af en toe eens op een ander te leunen. Thuisgekookt rekent 10% commissie op de maaltijden. Daarmee wordt een stukje bekostigd van het uitgebreidere proces om mensen in een kwetsbare positie voor langere tijd te koppelen. Door jouw maaltijd te bestellen via thuisgekookt.nl krijg je dus niet alleen een verse, met liefde bereide maaltijd, maar je draagt ook nog eens bij aan een mooi doel.
Kookschrift, promotiemateriaal en winacties!
Dit jaar pakt Stichting Thuisgekookt, met behulp van een aantal trotse sponsoren, extra groots uit. Ze ontwikkelden een kookschrift vol tips, mooie verhalen en lekkere recepten dat je toegestuurd krijgt zodra je jezelf aanmeldt als thuiskok. En ze mochten Bert van Leeuwen verwelkomen als ambassadeur. Ook worden er tijdens de Kook Voor Je Buur 10-daagse prachtige prijzen weggegeven op socials van Thuisgekookt. Zo kun je een volledig verzorgde bietenworkshop van Love Beets winnen, een boodschappenpakket van Becel en een cadeaukaart van PLUS, een Tex Mex Pakket van Santa Maria en zelfs een gloednieuwe combimagnetron van Whirlpool. Ook is er extra veel materiaal beschikbaar om als thuiskok jouw maaltijden te promoten. Zo zijn er posters, ansichtkaarten, social media-uitingen en flyers om de buurt te laten weten wat jij op het menu hebt staan. Maak jij ook een buurtgenoot gelukkig met een lekkere, warme maaltijd? Thuisgekookt helpt graag!
Thuisgekookt; een warme maaltijd én sociaal contact
Juist nu, als gevolg van de coronacrisis, maakt een gevoel van eenzaamheid de dagen voor veel mensen donker en moeilijk. Thuisgekookt probeert er daarom voor te zorgen dat we weer teruggaan naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar! Door middel van zorgvuldige en persoonlijke matchmaking en een intensieve samenwerking met hulpverlening draagt Thuisgekookt bij aan maatschappelijke effecten zoals langer zelfstandig thuis wonen, verminderde belasting van hulpverleners, gezondheidswinst en daarmee tot uitstel van zorg en betere integratie van mensen met een bijzonderheid of handicap. Zo werken ze aan een dragende samenleving, waarin mensen op lokaal niveau basisvoorzieningen zelf organiseren. Hierdoor wordt de buurt op micro- en de samenleving op macroniveau socialer, gezonder en duurzamer.
Foto: Marlette van den Bergh