Post | May 2022 | Nijmegen | 1 min read

"Ik vind het leuk en het geeft me energie!"

Baukje Slik is vrijwilliger bij STEP als taalcoach. Ook is ze van begin april tot eind november vrijwilliger in de stadsmoestuin Eetmeerbosch.

 

Waarom doe je vrijwilligerswerk?

Ik ben begonnen omdat ik nu ik met pensioen ben en toch nog wat structuur wilde een aantal vaste momenten in de week. En ik wilde toch graag wat blijven doen.

 

Waarom vind je het belangrijk om te doen?

Ik doe het om anderen te helpen. Maar ik doe het ook voor mezelf; het geeft me energie. Ik draag wat bij en dat is beter dan thuis zitten.

 

Wat doe je zoal?

Vanaf April tot November werk ik bij de biologische stadsmoestuin Eetmeerbosch. Mensen die een abonnement hebben kunnen daar naar behoefte zelf hun groente oogsten. Vier vrijwilligers leveren een bijdrage aan het onderhoud en ik ben één van de vrijwilligers. We gaan daar in de tuin wieden, snoeien, maar ook oogsten. Aardappels mogen bijvoorbeeld niet door de klanten geoogst worden.

Daarnaast ben ik vrijwilliger bij STEP. Bij Step ben ik taalcoach. Dat houdt in dat ik mensen de Nederlandse taal leer spreken.

 

Heb je vaste dagen en tijden dat je vrijwilligerswerk doet?

Bij de stadsmoestuin is dat de dinsdagochtend. En bij Step als taalcoach heb ik ook een vast moment in de week.

 

Wat betekent dit vrijwilligerswerk voor jou persoonlijk?

Toen ik met pensioen was wilde ik toch nog wat gaan doen. Ik vond het niet zo makkelijk om erachter te komen wat ik nou leuk vond om te doen. Dat was een hele zoektocht. En door vrijwilligerswerk te doen heb ik toch nog wat om handen. En ook leer ik nieuwe dingen, bijvoorbeeld aardappels oogsten.


Tekst en foto: Wendy Vergeer

Share Post
Related Posts

Vrijwilligster Ria aan het woord: "Ik vind het fijn om anderen te helpen!"

| Nijmegen
Ria is vrijwilligster bij Ontmoetingskerk Meijhorst en houdt zich bezig met het vrijwilligers- en ...
See more