Post | November 2022 | Nijmegen | 1 min read

Jaarlijkse Klaasmarkt Meijhorst

Op vrijdag 11 november vond de jaarlijkse Klaasmarkt plaats in en bij de Ontmoetingskerk Meijhorst. Van 9.00 tot 15.30 uur stonden vrijwilligers achter de kraampjes spullen te verkopen voor het welzijnswerk van de kerk. Ze verkochten schoenen, kleding, huishoudelijke artikelen, boeken, cd’s, speelgoed enz.

 

Er stonden 2 vrijwilligsters met zelfgemaakte jam, koekjes en muffins en buiten werden er weer oliebollen gebakken en verkocht.


Ook was er een modeshow. Vier dames van vrouwengroep Dukenburg en een heer vanuit de kerk showden kleding die binnen was gekomen en waar mensen op konden bieden.Deze keer was er ook het feest van het delen. Mensen die gebruik maken van de Voedselbank hadden 2 bonnen gekregen: een bon om iets voor zichzelf te kopen en een bon om iets weg te geven.

 

In gesprek met coördinator Henk van Beeke

Sinds 2012 is Henk Beeke actief als coördinator van de Klaasmarkt. Henk is gepensioneerd en heeft in 2013 de functie overgenomen van Henk Voskuilen. Henk Beeke kende hem vanuit het onderwijsveld waarin beiden werkzaam zijn geweest. Voor Henk is dit nu zijn laatste jaar.

 

Wat houdt je vrijwilligerswerk in?

Henk: “Ik houd de boel draaiende, er zijn ophaaldagen en ook bellen mensen om spullen bij hen thuis op te halen. De spullen en kleding moeten ook uitgezocht worden. Ik stuur de vrijwilligers aan en ik haal zelf spullen op. Ik ben er wekelijks een of meerdere dagen mee bezig."

 

Waarom doe je vrijwilligerswerk?

"Contacten na je pensionering zijn erg belangrijk. De mensen waar ik mee omging die zag ik niet meer. Ik wilde toch nog het gevoel hebben iets bij te dragen. Mijn vader was al betrokken bij de kerk en ook ik heb een kerkelijke binding. Dus toen ik hier terecht kon was dat erg prettig."Tekst en foto's: Wendy Vergeer

Share Post
Related Posts

Heel Holland Helpt - samen zorgen dat ouderen mee kunnen helpen

| Nijmegen
Iets betekenen voor een ander geeft een goed gevoel. Ook als je al wat ouder bent. Van helpen word je happy!
See more

Doe mee met de Nacht van de Vrijwilliger op 29 april 2021!

| Nijmegen
Op donderdag 29 april is het weer zo ver: de Nacht van de Vrijwilliger. Dit initiatief van NL Cares is in ...
See more

Wist je dat… je een vrijwilligers-community kunt maken?

| Nijmegen
Deze keer een tip voor organisaties!

Heb je even geen vacature open staan, maar wil je toch in verbinding ...
See more