Post | November 2022 | Nijmegen | 1 min read

Jaarlijkse Klaasmarkt Meijhorst

Op vrijdag 11 november vond de jaarlijkse Klaasmarkt plaats in en bij de Ontmoetingskerk Meijhorst. Van 9.00 tot 15.30 uur stonden vrijwilligers achter de kraampjes spullen te verkopen voor het welzijnswerk van de kerk. Ze verkochten schoenen, kleding, huishoudelijke artikelen, boeken, cd’s, speelgoed enz.

 

Er stonden 2 vrijwilligsters met zelfgemaakte jam, koekjes en muffins en buiten werden er weer oliebollen gebakken en verkocht.


Ook was er een modeshow. Vier dames van vrouwengroep Dukenburg en een heer vanuit de kerk showden kleding die binnen was gekomen en waar mensen op konden bieden.Deze keer was er ook het feest van het delen. Mensen die gebruik maken van de Voedselbank hadden 2 bonnen gekregen: een bon om iets voor zichzelf te kopen en een bon om iets weg te geven.

 

In gesprek met coördinator Henk van Beeke

Sinds 2012 is Henk Beeke actief als coördinator van de Klaasmarkt. Henk is gepensioneerd en heeft in 2013 de functie overgenomen van Henk Voskuilen. Henk Beeke kende hem vanuit het onderwijsveld waarin beiden werkzaam zijn geweest. Voor Henk is dit nu zijn laatste jaar.

 

Wat houdt je vrijwilligerswerk in?

Henk: “Ik houd de boel draaiende, er zijn ophaaldagen en ook bellen mensen om spullen bij hen thuis op te halen. De spullen en kleding moeten ook uitgezocht worden. Ik stuur de vrijwilligers aan en ik haal zelf spullen op. Ik ben er wekelijks een of meerdere dagen mee bezig."

 

Waarom doe je vrijwilligerswerk?

"Contacten na je pensionering zijn erg belangrijk. De mensen waar ik mee omging die zag ik niet meer. Ik wilde toch nog het gevoel hebben iets bij te dragen. Mijn vader was al betrokken bij de kerk en ook ik heb een kerkelijke binding. Dus toen ik hier terecht kon was dat erg prettig."Tekst en foto's: Wendy Vergeer

Share Post
Related Posts

Vrijwilliger in de spotlight: Hjalmar van Pro Persona

| Nijmegen
Hjalmar is vrijwilliger bij Pro Persona. Als vrijwilliger van de cliëntenraad zet hij zich in voor de belangen ...
See more

Ontmoetingsmarkt ‘Gezond en gezellig’ in Meijhorst

| Nijmegen
Allerlei organisaties presenteerden zich op de Ontmoetingsmarkt Meijhorst
See more

Join Music Moves! De inschrijving is open!

| Nijmegen
De dansvloer is vrijheid, een plek om elkaar te ontdekken en omarmen. Maar een party is niet voor iedereen ...
See more