Post | October 2021 | Nijmegen | 1 min read

Ontdek je vrijwilligerskracht!

In Nederland zetten jaarlijks al miljoenen mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. In Nijmegen zijn dat er naar schatting ruim 60.000. Heel veel! Toch doet de helft van de Nederlanders boven de 15 jaar dit niet. Hoe mooi zou het zijn ook hen voor het vrijwilligerswerk te winnen.


Spread the word

Juist in deze tijd van corona en het "nieuwe normaal", is vrijwilligerswerk onmisbaar. Om armoede te bestrijden. Eenzaamheid te voorkomen. Bij te dragen aan de behoefte aan zorg. Vrijwilligers zijn als smeerolie voor de maatschappij.


Urgent ...

Maatschappelijke organisaties, politieke partijen en goede doelen: ze kunnen niet zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Geen sportclub of vereniging draait zonder hen. Evenementen en festivals trouwens ook niet. Of denk aan 1-op-1 hulp voor mensen in jouw buurt die een helpende hand kunnen gebruiken.


... en leuk!

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten, in allerlei sectoren, eenmalig of voor een paar uurtjes per week of per maand. En dat levert je heel veel op! Een goed gevoel, een prachtig netwerk, kennis en ervaring en, niet te vergeten, een mooie samenleving.

 

Doe mee

Deze week zetten we het vrijwilligerswerk extra in de schijnwerper. Doe mee en nodig ook anderen uit om zich vrijwillig te gaan inzetten. In onze Vacaturebank vind je allerlei jobs. Of bied jezelf gericht aan in de Vrijwilligerspool. Weet je nog niet precies wat je wilt? Doe de test Ontdek je vrijwilligerskracht!


Share Post
Related Posts

Kom naar het Vrijwilligerscafé, op 7 juni in de Lindenberg

| Nijmegen
Welkom bij de interactieve workshop 'Compassievolle communicatie'
See more

Nijmegen krijgt een 75+ vrijwilligerscentrale

| Nijmegen
Ouderen in Nijmegen die blij worden van helpen, kunnen vanaf deze maand terecht bij het project 75+ ...
See more

Nijmegen in actie voor Oekraïne

| Nijmegen
Start een actie, of meld je aan als vrijwilliger voor hulp aan Oekraïners
See more