Post | October 2021 | Nijmegen | 1 min read

Ontdek je vrijwilligerskracht!

In Nederland zetten jaarlijks al miljoenen mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. In Nijmegen zijn dat er naar schatting ruim 60.000. Heel veel! Toch doet de helft van de Nederlanders boven de 15 jaar dit niet. Hoe mooi zou het zijn ook hen voor het vrijwilligerswerk te winnen.


Spread the word

Juist in deze tijd van corona en het "nieuwe normaal", is vrijwilligerswerk onmisbaar. Om armoede te bestrijden. Eenzaamheid te voorkomen. Bij te dragen aan de behoefte aan zorg. Vrijwilligers zijn als smeerolie voor de maatschappij.


Urgent ...

Maatschappelijke organisaties, politieke partijen en goede doelen: ze kunnen niet zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Geen sportclub of vereniging draait zonder hen. Evenementen en festivals trouwens ook niet. Of denk aan 1-op-1 hulp voor mensen in jouw buurt die een helpende hand kunnen gebruiken.


... en leuk!

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten, in allerlei sectoren, eenmalig of voor een paar uurtjes per week of per maand. En dat levert je heel veel op! Een goed gevoel, een prachtig netwerk, kennis en ervaring en, niet te vergeten, een mooie samenleving.

 

Doe mee

Deze week zetten we het vrijwilligerswerk extra in de schijnwerper. Doe mee en nodig ook anderen uit om zich vrijwillig te gaan inzetten. In onze Vacaturebank vind je allerlei jobs. Of bied jezelf gericht aan in de Vrijwilligerspool. Weet je nog niet precies wat je wilt? Doe de test Ontdek je vrijwilligerskracht!


Share Post
Related Posts

Music Moves-deelnemers Nijmegen organiseren ballroom event: “De beste ervaring voor een mens is een nieuwe ervaring”

| Nijmegen
De dansvloer is vrijheid, een plek om elkaar te ontdekken en omarmen. Maar de dansvloer is niet voor iedereen ...
See more

Oudere vrijwilligers hadden last van de coronacrisis - toch keren ze meestal terug en dit is waarom

| Nijmegen
Meer dan 60% van de oudere vrijwilligers is door de corona-crisis tijdelijk of langere tijd met hun ...
See more

Uitstel Lokaal Compliment

| Nijmegen
Op advies van de gemeente Nijmegen is het Lokaal Compliment uitgesteld.
See more

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English