Post | August 2021 | Heumen | 2 min read

Nieuw: de vrijwilligerspool

Je zoekt een leuke nieuwe vrijwilligersklus. Je checkt de Vacaturebank maar wordt eigenlijk gelijk overdonderd door de hoeveelheid vacatures. Waar moet je beginnen? Je leest er een aantal, maar eigenlijk past het allemaal net niet bij je. Herkenbaar? Daar hebben we nu een oplossing voor: de vrijwilligerspool! 


Wat is de vrijwilligerspool?

De naam zegt het eigenlijk al: het is een pool, een groep van vrijwilligers. Als vrijwilliger kun je hier een profiel aanmaken waarin je aangeeft wat je interesses en vaardigheden zijn. Ook vertel je kort iets over jezelf en geef je aan in welke regio je wilt werken. Organisaties die een nieuwe vrijwilliger zoeken kunnen op basis van filters makkelijk jouw profiel vinden en je direct een bericht sturen. Een supersnelle en simpele manier om een match te vinden! 


Aanmelden voor de vrijwilligerspool

Wil jij makkelijk vindbaar zijn voor organisaties? Maak dan nu een profiel aan!

>> Aanmelden


Tips voor je vrijwilligersprofiel 

  • Schrijf kort en bondig iets over wie je bent en wat je zoekt. Een beetje toelichting is prettig, maar bewaar je hele verhaal voor de organisaties die contact met je opnemen. 
  • Kies niet teveel interesses en vaardigheden. Als je dat wel doet, krijgen wel veel organisaties je te zien, maar krijg je misschien ook een hoop berichten van organisaties die je eigenlijk toch niet heel leuk vindt. Je vergroot je kans op een goede match door specifiek te zijn. 
  • Let op met de regio waarin je wilt werken. Heb je een auto? Dan kun je je makkelijk verplaatsen. Heb je die niet, dan kom je misschien lastiger op bepaalde plekken. Voorkom dat organisaties je een bericht sturen die eigenlijk te ver reizen zijn.
  • Kijk je niet zo vaak op je mail? Vink dan aan dat je liever telefonisch benaderd wordt! 
  • Upload een profielfoto. Het maakt je profiel aantrekkelijker en vergroot dus je kans op matches. 


Waar vind je als organisatie geschikte vrijwilligers? 

Dat kan op een aantal manieren. 


1. Direct na het aanmaken van een nieuwe vacature.

Zodra je je vacature publiceert krijg je drie opties om meer aanmeldingen te krijgen. Je kunt (1) je vacature delen op social media (altijd een goed idee!), je kunt (2) direct mensen uitnodigen die je kent en je kunt (3) potentiële vrijwilligers aanschrijven. Als je kiest voor optie 3 kom je direct in de vrijwilligerspool terecht. De vrijwilligers die het best passen bij de vacature komen bovenaan te staan. Bevalt het profiel je? Dan kun je de vrijwilliger direct aanschrijven. De vrijwilliger ontvangt dan een bericht en een mail en kan ervoor kiezen om te reageren of om het aanbod aan zich voorbij te laten gaan. Let op: je krijgt maar 5 pogingen om een vrijwilliger aan te schrijven. Krijg je teveel of juist te weinig profielen te zien? Dan kun je altijd nog je filters aanpassen. 


2. Potentiële vrijwilligers zoeken bij een bestaande vacature via je vacature-overzicht.

Ga naar je organisatieprofiel en klik links op Activiteiten. Je ziet dan een overzicht van al jouw activiteiten. Als je op ‘Meer’ klikt, ontvouwt er een dropdownmenu waarin je de optie met het vergrootglas ziet staan: Vind potentiële vrijwilligers. Je komt dan ook in de vrijwilligerspool terecht waarin je vrijwilligers kunt aanschrijven en eventueel filters kunt aanpassen. 


3. Vanuit een bestaande vacature potentiële vrijwilligers zoeken.

Open een van je vacatures. Bovenaan de vacature zie je een aantal opties om de vacature bijvoorbeeld te bewerken, te delen of te verwijderen. Daar vind je nu ook de optie ‘Vind potentiële vrijwilligers’. Vanaf hier werkt het weer op dezelfde manier. 

Share Post
Related Posts

Oproep activiteiten aanmelden voor boekje Max Vitaal!

| Heumen
In januari 2023 start de gemeente Heumen met ‘Max Vitaal’. Inwoners van 50 jaar en ouder kunnen dan ...
See more

NLDoet uitgesteld naar 28 en 29 mei 2021

| Heumen
NLdoet is uitgesteld van maart naar 28 & 29 mei 2021 . Vanaf 16 november 2020 tot 23 april 2021 is ...
See more

Nieuw: de vrijwilligerspool

| Heumen
Lees hier wat de Vrijwilligerspool is en hoe je deze kunt gebruiken als vrijwilliger én als organisatie.
See more