Post | May 2022 | Nijmegen | 1 min read

Ontmoetingsmarkt ‘Gezond en gezellig’ in Meijhorst


Op vrijdag 20 mei was er een ontmoetingsmarkt bij Wijkcentrum Meijhorst. Het thema was ‘Gezond en Gezellig’. Ondanks de dreiging van slecht weer stonden de kraampjes buiten. Onze reporter Wendy nam een kijkje.


Tekst en foto’s: Wendy Vergeer

 

Allerlei organisaties presenteerden zich: Senioren sportclub; het ROC met de cursus Taal en computer; Step Nijmegen; Nijmeegse Roadrunnersclub; Humanitas; Vincentius; Duvol; Langer Thuis; Quiet; Hulpdienst Nijmegen ; Bindkracht 10; STAAD; Vrijwilligerscentrale Nijmegen."Vrijwilligerswerk is zinvol!" 

Bij het kraampje van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen (VWC) sprak ik Jacqueline. Zij werkt als vrijwilliger op het bemiddelingscentrum van de VWC. Hier helpt ze mensen om vrijwilligerswerk te vinden dat bij hen past. Ook bemiddelt ze tussen de vrijwilliger en de organisatie. Ze vertelde over de website Gelderse Handen van de VWC. Hierop staan vacatures die aangeleverd worden door bedrijven of organisaties. Op de website kan iedereen meteen reageren op alle vacatures. Mocht je dat zelf niet lukken, dan is er ook een mogelijkheid om een afspraak te maken. Jacqueline: “Vrijwilligerswerk is zinvol, je bent onder de mensen, je hebt een actieve bijdrage aan de maatschappij, het gevoel ertoe te doen.”


De TIP van Jacqueline


 “Ga je inschrijven als vrijwilliger en zoek contact als je er niet uit komt. Op onze website is ook een Talentenscan te vinden om uit te zoeken wat echt bij jou past!”Over Wendy Vergeer

“Ik ben zelf ook vrijwilliger: bij een wijkblad bij mij in de buurt, en sinds kort ook bij de Vrijwilligerscentrale Nijmegen. Ik wilde wat doen, maar betaald werk is voor mij niet haalbaar.

Thuis zitten, dat was niks voor mij. Ik voelde me nutteloos en merkte dat het een negatieve uitwerking had op mijn leven. Voor mij is vrijwilligerswerk echt een must. Ik doe nu wat ik leuk vind en daar krijg ik positieve energie van.”Share Post
Related Posts

Ontdek je vrijwilligerskracht!

| Nijmegen
2021 is het Nationale Jaar Vrijwillige Inzet. Heel Nederland zet zich dit jaar extra in om meer mensen te ...
See more

Museumpark Orientalis zoekt vrijwilligers: van harte welkom!

| Nijmegen
Museumpark Orientalis zoekt nieuwe vrijwilligers.
See more

Nijmeegse besturen, opgelet! Gratis webinar over de WBTR

| Nijmegen
Snel bijspijkeren over nieuwe wetgeving voor besturen
See more