Post | July 2022 | Nijmegen | 2 min read

Vrijwilliger in de spotlight: Tanja, vrijwilliger van Stichting Hulpdienst Nijmegen

Tijdens mijn werk als verzorgende zie ik veel mensen die vereenzamen. Oud of alleen hoef je daar overigens niet voor te zijn, ook met een groot netwerk kun je je alleen voelen. In een periode dat ik niet goed in mijn vel zat en door psychische klachten thuis zat, merkte ik dat het beter is om actief te blijven en structuur te behouden. Niemand wordt beter van een hele dag thuis zitten. Vrijwilligerswerk was in die periode heel belangrijk voor mij. De eerste keer voelde ik me onzeker over hoe het zou gaan en waar ik over zou praten maar ik ben zo blij dat ik de stap waagde.


Lichtpuntje in de week

De vrouw die ik bezoek is in de tachtig en door ouderdomskwalen niet meer zo mobiel. Ze is dankbaar dat ik langskom met mijn hond Wim om er met haar op uit te gaan. Even koffie drinken bij Valdin, boodschappen doen of een rondje wandelen met de rolstoel. Ik help soms in de tuin en met slecht weer spelen we scrabble. Voor haar is het ‘een lichtpuntje in de week’ en voor mij voelt het ook als een uitje. Al is ze 50 jaar ouder, ik zie haar als een vriendin. Mede dankzij goede bemiddeling van de medewerkers klikt het heel goed. Soms blijf ik in plaats van één wel vier uur omdat het zo gezellig is. We delen dezelfde interesses en praten over alledaagse dingen en het leven. Ik vertel bijvoorbeeld over de eerste dates met mijn vriend en de opleiding die ik ga volgen, en zij over sporten die ze vroeger deed. Door de tweewekelijkse bezoekjes krijgen we veel mee van elkaars leven, het is heel waardevol.


Wereld vanuit een ander perspectief

Ik werk inmiddels weer fulltime en ben vaak aan het haasten maar als vrijwilliger kan ik de tijd nemen. Ik had nooit gedacht dat ik het zó leuk zou vinden. Ik voel zoveel waardering en voldoening. Door vrijwilligerswerk beland je in nieuwe situaties waardoor je de wereld vanuit een ander perspectief bekijkt. Niet alleen met jezelf bezig zijn, dat zouden we allemaal wel eens mogen doen. Ik geniet ervan en ben er trots op dat ik als verzorgende en vrijwilligster een bijdrage lever aan een mooiere maatschappij.


Wil jij net als Tanje samen erop uit met iemand die dat niet meer alleen kan, bekijk dan de vacature van Stichting Hulpdienst Nijmegen op Gelderse Handen


Share Post
Related Posts
Maximale vrijwilligersvergoeding 2021

Maximale vrijwilligersvergoeding omhoog in 2021

| Nijmegen
In 2021 mag je maximaal 1.800 euro belastingvrij ontvangen als vergoeding voor je vrijwilligerswerk.
See more

Mensen maken Nijmegen mooier!

| Nijmegen
2021 is het Nationaal jaar Vrijwillige Inzet. Ook jouw hulp is hard nodig. Help je mee?
See more