Post | October 2022 | Nijmegen | 1 min read

Vrijwilligster Ria aan het woord: "Ik vind het fijn om anderen te helpen!"

Ria Vos werkt al 12 jaar als vrijwilligster bij de katholieke en protestante Ontmoetingskerk Meijhorst. Ze werkt voor de katholieke gemeenschap, tot op heden als penningmeester. Vanaf nu concentreert ze zich op het vrijwilligers- en ouderenbeleid. Al doet ze nog veel meer dan dat alleen.


Waarom doe je vrijwilligerswerk?

Ik wil wat doen voor de maatschappij en ik heb eigenlijk mijn hele leven al vrijwilligerswerk gedaan. Bij mij thuis werd dit ook al gedaan. Dus het zit eigenlijk gewoon in mijn systeem.


Wat doe je zoal als vrijwilliger?

Ik heb tot oktober als hoofdtaak de administratie van de kerk als penningmeester. Daarna werk ik iemand in die het overneemt. Ik houd me nu bezig met het ouderen- en vrijwilligersbeleid. Daarnaast zit ik in de programmaraad. We vergaderen op vaste tijden en organiseren activiteiten. Ik organiseer altijd vanuit die groep het kerstconcert in december. En in januari/februari heb ik 4 keer “snertavond” bij mij thuis. Met kleine groepjes maken we er een gezellige avond van.


Heb je vaste dagen dat je vrijwilligerswerk doet?

Dat was de woensdagavond. Tijdens corona ben ik dat thuis gaan doen. Ik woon vergaderingen bij en help waar nodig, bijvoorbeeld met koffie en thee serveren.


Wat betekent dit vrijwilligerswerk voor jou persoonlijk?

Sociale contacten! Het hoort erbij en ik vind het fijn om anderen te helpen. Zo ben ik gevraagd door de pastoor om iemand te bezoeken. En nu ga ik iedere veertien dagen bij die mevrouw een uurtje kletsen en koffie drinken. Toen ik begon durfde ze de straat niet meer op. Nu komt ze toch langzamerhand haar huis uit en gaat bij de kerk koffie drinken.


Tekst en foto: Wendy Vergeer

Share Post
Related Posts

Vrijwilligerscafé LIVE! op 26 mei a.s. in de Wijkfabriek

| Nijmegen
Wees welkom om weer eens andere vrijwilligers te ontmoeten.
See more
Glazen bol met vrijwilligerstrends

Vrijwilligerswerk in 2023: 5 trends

| Nijmegen
Na 2022, het jaar waarin Nederland herstelde van de Corona pandemie, is het interessant om te zien hoe het ...
See more

Nominatie Compassiepluim 2022

| Nijmegen
Tijdens de Vredesweek in september wordt de Compassiepluim uitgereikt.
See more