Post | December 2021 | Nijmegen | 2 min read

Vrijwilliger Sylja: "Bij de Sint Maartenskliniek kwam ik in een warm bad terecht"

Vrijwilliger Sylja Franke

Sylja Franke is GIDZ-vrijwilliger bij de Sint Maartenskliniek. GIDZ staat voor Geriatrie In De Ziekenhuizen. 

 

Waarom doe je dit vrijwilligerswerk? 

Als GIDZ-vrijwilliger bij de Sint Maartenskliniek houd ik patiënten gezelschap voor de zo nodige sociale contacten. Ik ga elke vrijdag langs bij patiënten van 70+ die vanwege verschillende redenen minder of geen bezoek krijgen. Het is fijn om zoiets voor hen te kunnen doen en zelf sociale contacten te hebben met patiënten en andere vrijwilligers.

 

Ik begon met mijn werk als GIDZ-vrijwilliger in november 2019. Helaas werd het vrijwilligerswerk in maart 2020 stopgezet vanwege de COVID-pandemie. Echter mochten wij als GIDZ-vrijwilligers in september 2021 op speciaal verzoek van de verpleging, als bijna enige vrijwilligersgroep in de kliniek, weer op de afdeling aan de slag. Dat laat wel zien hoe belangrijk deze groep vrijwilligers is. 

 

Hoe is de samenwerking met de Sint Maartenskliniek en andere vrijwilligers? 

Toen ik begon bij de Sint Maartenskliniek kwam ik in een warm bad terecht. Ik werd goed ingewerkt door de al werkzame GIDZ-vrijwilligers. En ik viel met mijn neus in de boter, want ik maakte in de eerste maanden ook gelijk een avond mee die speciaal voor alle vrijwilligers van de Maartenskliniek was georganiseerd. Zo kwam ik tot de ontdekking dat er ongeveer 150 - 200 vrijwilligers werkzaam zijn bij de kliniek! Die thema-avond, in Duitse stijl, waren de bestuursleden van de kliniek verantwoordelijk voor de bediening in Duitse kledij. Die avond hebben we met z’n allen een hilarische jodel-workshop gedaan. Dat schept natuurlijk gelijk een band! 

We gaan allemaal met veel plezier naar de kliniek om onze diensten te draaien. Daarnaast is het heel fijn dat alle collega vrijwilligers veel begrip hebben voor de beperkingen waarmee ik sinds een hersenbloeding leef. 

 

Wat betekent dit vrijwilligerswerk voor jou? 

We merken aan alles dat de kliniek best zuinig op zijn vrijwilligers is en dat ze het zeker niet als vanzelfsprekend beschouwen dat wij er zijn. Met kerst wordt er een geweldig kerstpakket bezorgd en met Pasen en Sinterklaas wordt er gedacht aan een kleine lekkernij voor de vrijwilligers. Ook voor de nodige inentingen zoals de griepprik en een COVID-vaccinatie staat de kliniek voor ons klaar. En als een vrijwilliger ermee op moet houden dan zorgt de algemeen coördinator van de vrijwilligers altijd voor een bedank- bloemetje.  


Ik vind mijn vrijwilligerswerk echt fijn om te doen, niet alleen omdat ik zo toch nog iets voor de maatschappij kan betekenen, maar zeker ook voor de fijne sfeer die er tussen het personeel hangt.   

Share Post
Related Posts

Vrijwilligster Ria aan het woord: "Ik vind het fijn om anderen te helpen!"

| Nijmegen
Ria is vrijwilligster bij Ontmoetingskerk Meijhorst en houdt zich bezig met het vrijwilligers- en ...
See more

Zet in je agenda: op 25 september Burendag 2021!

| Nijmegen
Vraag nu een financiële bijdrage aan bij het Oranje Fonds
See more

Einde lockdown nadert: tijd om in de benen te komen!

| Nijmegen
Dit coronajaar was verschrikkelijk in vele opzichten. Ook op het vrijwilligerswerk had het virus enorme impact ...
See more