Post | March 2022 | Nijmegen | 2 min read

Vrijwilligerswerk tijdens zoektocht naar baan? Een goed idee!

Sollicitatiegesprek

Heb je een WW-uitkering en wil je vrijwilligerswerk gaan doen? Dat mag. Tijdens je zoektocht naar werk is vrijwilligerswerk een goede manier om werkervaring op te doen. Daarnaast leer je tijdens vrijwilligerswerk nieuwe mensen kennen, je ontwikkelt jouw talenten, je vergroot je netwerk en je doet iets goeds voor een ander!

 

Aan de slag

Ga op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij je past. Je bent bij ons aan het goede adres! Gelderse Handen is dé plek om tof vrijwilligerswerk te vinden in Zuid-Oost Gelderland. 10 vrijwilligerscentrale in de regio werken samen om jou een divers aanbod van vrijwilligersvacatures te bieden. We helpen je graag op weg om een passende vacature te vinden:

  • Check de Vacaturebank met alle vacatures in Nijmegen
  • Weet je nog niet welk vrijwilligerswerk bij jou past? Doe de Talentscan!
  • Kun je nog geen geschikte vacature vinden, of zie je door de bomen het bos niet meer? Meld je dan aan bij de Vrijwilligerspool! Vermeld je interesses, je vaardigheden en in welke regio je aan de slag wilt. Treft een organisatie jou in de pool? Dan ontvang je een bericht om te kijken of jullie een match zijn.

Match gemaakt? Controleer of de organisatie de juiste status heeft, zoals een ANBI-of SBBI-status. Dan weet je zeker dat het een erkende organisatie is.

 

Opvallen bij toekomstige werkgever

Het enige verschil tussen vrijwilligerswerk en betaald werk is het salaris. Soms krijg je een vrijwilligersvergoeding. Verder is het als een echte baan. Je hebt verplichtingen, verantwoordelijkheid, je moet presteren. Daarmee laat je aan een toekomstige werkgever zien dat je, ook tijdens de zoektocht naar een baan, bezig bent met jouw professionele ontwikkeling. Vrijwilligerswerk verdient dan ook een prominente plek op je CV. En is het vrijwilligerswerk dat je doet relevant voor de vacature waar je op solliciteert? Zet het dan vooral bovenaan, zodat het opvalt!

 

Eerst toestemming van UWV nodig

Het UWV moedigt het doen van vrijwilligerswerk aan. Want het geeft je een goed gevoel én je doet werkervaring op! Als je vrijwilligerswerk gevonden hebt dat bij je past, moet je dit bespreken met jouw adviseur van UWV. Die checkt of jij aan de slag kunt. Dat doet het UWV om te voorkomen dat een bedrijf bijvoorbeeld alleen maar vrijwilligers aanneemt in plaats van betaald personeel. Is alles in orde? Dan mag je aan de slag met behoud van je uitkering. Het is wel belangrijk om te blijven solliciteren naast je vrijwilligerswerk. Lees meer informatie over afspraken rondom vrijwilligerswerk als je een uitkering ontvangt op de website van UWV: Vrijwilligerswerk | UWV | Particulieren

Share Post
Related Posts

Vrijwilliger in de spotlight: Hussiny, tolk bij het AZC

| Nijmegen
Hussiny is vrijwilliger bij het AZC in Nijmegen
See more
Vrijwilliger Sylja Franke

Vrijwilliger Sylja: "Bij de Sint Maartenskliniek kwam ik in een warm bad terecht"

| Nijmegen
Sylja Franke is GIDZ-vrijwilliger bij de Sint Maartenskliniek. Als GIDZ-vrijwilliger bij de Sint ...
See more
Thuiskok brengt verse maaltijd naar buurtgenoot

Tien jaar Stichting Thuisgekookt: proficiat!

| Nijmegen
Al 10 jaar maakt Thuisgekookt mensen enthousiast om een portie extra te koken en deze met een buur te delen.
See more