Post | October 2022 | Nijmegen | 2 min read

Yvonne Sans vertelt over haar vrijwilligerswerk

Yvonne Sans werkt als vrijwilliger bij de Protestantse gemeenschap Nijmegen. Ze is penningmeester van drie kerken. Ook wil ze haar vrijwilligerswerk bij Sterker weer oppakken. Verder is ze af en toe scheidsrechter bij Jeu de Boules vereniging De Valkatties.

 

Waarom doe je vrijwilligerswerk?

Ik ben bereid en in de positie wat te doen en wil ook graag wat doen. Bij vrijwilligerswerk voel ik me toch wat vrijer. Maar ook omdat ik een bezigheid zoek.

 

Waarom vind je het belangrijk om te doen?

Dat is goed voor mij maar ook voor de maatschappij, dus het is een win-win situatie eigenlijk. Het voelt goed om mensen te helpen, het effect dat ik daarop heb. Ik doe veel verschillende dingen en dat geeft voldoening. Ik kan alleen thuis gaan zitten maar ik vind het fijner om wat te doen voor anderen.

 

Wat doe je zoal?

De belangrijkste taak die ik heb is penningmeester. Dat is best een serieuze baan, ik ben nu in mijn vijfde jaar bezig. De eerste jaren werkte ik alleen, hadden we geen secretaris dus die werkzaamheden kwamen ook op mij neer. En nu zijn we met z'n drieën. Het was en is veel werk maar nu kan ik me gericht met de financiën bezig houden. Ik word zo nu en dan gevraagd om scheidsrechter te zijn bij toernooien voor de Valkatties. Ik heb daar ook een scheidsrechterdiploma voor gehaald.

En bij Sterker help ik ouderen met boodschappen doen of ga ik samen met iemand boodschappen doen.

 

Heb je vaste dagen en tijden dat je vrijwilligerswerk doet?

De dinsdag werk ik voor de kerk, dat is een vaste dag en ik moet nog ergens in de week een dag erbij nemen. En dan zijn er nog 10 keer per jaar vergaderingen. Voor de Valkatties wisselt het enorm, dat is eigenlijk wanneer ze me nodig hebben. Voor Sterker heb ik nu nog geen cliënt maar als ik dat weer ga oppakken dan is daar ook een vaste dag voor dat ik help.

 

Wat betekent dit vrijwilligerswerk voor jou?

Het doet mij goed. Het is heel kostbaar en dit wil ik zeker niet kwijt raken. Je komt met een zinvolle besteding je dagen door. De waardering die je ermee krijgt, dat doet me goed.


Interview en foto: Wendy Vergeer

Share Post
Related Posts

De Nationale Vrijwilligersprijzen 2022 - Trots op je Team

| Nijmegen
Ding mee naar de hoofdprijs van 15.000 euro als je trots bent op je vrijwilligersteam!
See more

Ontmoetingsmarkt ‘Gezond en gezellig’ in Meijhorst

| Nijmegen
Allerlei organisaties presenteerden zich op de Ontmoetingsmarkt Meijhorst
See more
Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis zoekt vrijwilligers: van harte welkom!

| Nijmegen
Museumpark Orientalis zoekt nieuwe vrijwilligers.
See more