E-learnings

Volg via internet een van de e-learnings van de Vrijwilligersacademie

Humanitas - trainingen voor iedereen

Humanitas biedt gratis trainingen voor iedereen die iets wil doen voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. Bijvoorbeeld om stress en eenzaamheid te doorbreken, of iemand te steunen die rouwt - in het bijzonder in coronatijd.

VSB Fonds - training fondswerving

Het VSB fonds heeft een online training in het aanvragen van fondsen. Je kunt de instructievideo’s bekijken of hun cursusmateriaal doorbladeren.

Augeo - training aanpak huiselijk geweld

Augeo wil, net als jij, dat kinderen in veiligheid en met liefde opgroeien. Daarom versterken ze jouw aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld middels e-learning en cursussen.

NOV - training alcohol schenken

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA-certificaat voor barvrijwilligers behalen. Leer hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken, maak de toets en je ontvangt het IVA-certificaat direct in je mailbox!

Webinars Kennisboostweken

Platform Vrijwillige Inzet Nederland (NOV) organiseert een paar keer per jaar een Kennisboostweek.

Tijdens het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet wil NOV kennis met elkaar opdoen over hoe we nieuwe vrijwilligers kunnen bereiken. Dit doen zij tijdens zogenaamde kennisboostweken. Tijdens zo'n week is er vanuit een bepaald thema een uitgebreid programma met verschillende kennisboostsessies. 


De thema's van de afgelopen kennisboostweken en voorbeelden van een aantal gegeven kennisboostsessies zijn:


  • november 2021: 'De kans van...' - de kans van Social media om nieuwe gezichten te werven & de kans van de combi tussen ouderen en jongeren
  • juni 2021 'De kracht van...' - de kracht van kennismaken met vrijwilligerswerk & de kracht van het verhaal achter diversiteit
  • november 2020 'De kunst van...' - de kunst van het opzetten van een jongerencampagne & de kunst van nieuwe gezichten laten meedoen, meepraten en meebeslissen

Gratis E-learnings Den Haag Doet Vrijwilligersacademie (PEP)

Den Haag Doet Vrijwilligersacademie (PEP) biedt interessante gratis e-learnings: voor vrijwilligers, mantelzorgers en organisaties. Soms gebruiken ze specifieke voorbeelden voor Den Haag. Maar het overgrote deel van deze online cursussen is algemeen van toepassing. Dus ook geschikt voor deelnemers in Gelderland-Zuid!

Maak meer werk van jouw mantelzorg

Als mantelzorger of zorgprofessional beleef je uitdagende tijden. Er komt veel op je af, of je hebt opeens tijd over. Misschien wil je je kennis op het gebied van mantelzorg versterken. Kijk dan eens naar deze 3 gratis e-learnings!

Aan de slag als vrijwilliger of maatje

Wil je jouw talenten ontwikkelen als vrijwilliger? Doe de e-learning 'Ontdek je talenten' en leer ze optimaal inzetten. Word je of ben je maatje? Ga dan voor de modules 'Maatje worden' en leer waar je allemaal mee te maken kunt krijgen als maatje.

Een vrijwilligersorganisatie managen

Wil je een vrijwilligersorganisatie starten? Of je kennis bijspijkeren over het managen van je bestaande vrijwilligersorganisatie? Je verdiepen in alle aandachtspunten rondom goed vrijwilligersbeleid? Met deze E-learnings kom je vooruit!

Lobbycursus voor vrijwilligers

Beter je doelen bereiken door doelbewust invloed uit te oefenen? NOV biedt handvatten

Bij jou in de gemeente zijn allerlei partijen al bezig met de Gemeenteraadsverkiezingen 2022! 

Vanuit NOV is er een lobbypakket samengesteld dat je kan helpen bij jullie lobby voor vrijwilligerswerk. Je kunt dit pakket gebruiken met én zonder NOV-logo.

 

Het pakket bestaat uit :

  • Online Lobbycursus voor het Vrijwilligerswerk – 4-delige serie video’s van maximaal 12 minuten per video. Klik hiervoor op onderstaande roze button ‘volg de e-learning’. (Voor video’s zonder NOV-logo, klik hier);
  • een lobbyhandleiding;
  • een concepttijdslijn voor de gemeenteraadsverkiezingen;
  • een werkvel om tijdens de Online Lobbycursus voor het Vrijwilligerswerk tot een position paper te komen.

 

Met deze middelen kunnen lobbyisten (in de dop, iedereen kan het!) een heldere boodschap formuleren, een sterk verhaal bouwen, in gesprek gaan en activiteiten organiseren.


Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English
English