Maaike Nawijn

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) begint hier!

Steeds meer bedrijven tonen hun betrokkenheid bij de samenleving. Door hun werknemers als coach in te zetten, door hun handen uit de mouwen te steken voor een goed doel of door hun kennis beschikbaar te stellen aan maatschappelijke organisaties.


Hoe zet je die eerste stap? 

Wij helpen je graag op weg zodat jij, met jouw bedrijf, het verschil kan maken.


Neem contact op of vraag de informatiebrochure aan

Maak gebruik van ons netwerk en onze expertise. Bespreek de mogelijkheden met onze adviseur Maaike Nawijn:

T: 06 52 55 34 60

E: [email protected]

Maak ook het verschil met jouw team - ontdek de mogelijkheden

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO)

MBO is een vrijwillige bijdrage van bedrijven aan de samenleving. Dat doen zij bijvoorbeeld door het delen van geld, mensen, middelen en kennis. MBO kent oneindig veel varianten. Bedrijven die maatschappelijk betrokken ondernemen investeren in de kwaliteit van de lokale samenleving. 

Social Return On Investment

Social Return On Investment zijn afspraken tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers over het leveren van een maatschappelijke bijdrage als voorwaarde bij opdrachten. Hierbij gaat het om inkoop of aanbesteding van werken, diensten en leveringen. Het doel van SROI is om zoveel mogelijk mensen, die zelfstandig niet of moeilijk aan werk komen, aan werk of werkervaring te helpen. 

Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s)

De SDG's zijn 17 doelen om van onze wereld een betere plek te maken. Koppel je bedrijfswaarden aan de SDG’s en focus met vrijwillige inzet vanuit je bedrijf op een aantal SDG’s. Zo geef meer betekenis aan het werk dat jullie doen en maak je impact! 

Ontwerp je strategie

Good Busy biedt allerlei tools die jouw organisatie helpen bij het vormgeven van medewerkersvrijwilligerswerk. Deze tools komen uit nationaal en internationaal onderzoek of zijn door Good Busy speciaal ontwikkeld om jouw bedrijf te helpen om goed doen makkelijker te maken. Good Busy is een initiatief van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) / Platform Vrijwillige Inzet.

Aan de slag!

Organiseer een sociale teamactiviteit, werk aan de vitaliteit van jouw werknemers of deel je kennis via workshops & events